Francien

Foto: Jeroen Kuys
Foto: Jeroen Kuys

 

Francien Post (1965) studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant (Aantekening Orkestspel bij Emile Biessen). In 1990 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus, een jaar later het Solistendiploma, waarna ze haar studie afrondde met een Aantekening Kamermuziek.

Al sinds haar opleiding speelt Francien Post in diverse kamermuziekensembles, waarmee ze regelmatig optreedt in binnen- en buitenland. Daarnaast is ze regelmatig als soliste betrokken bij diverse uitvoeringen. Ook vormt ze een vast duo met pianiste Corien van den Berg, met cellist Sander Westphal.

 

 

 

In 2011 vormde ze samen met organist Henk Veldman het duo Amersfoort Airways, waarmee ze in 2012 de cd European Tour uitbracht. Een jaar later kwam de cd VIBES! uit, een live-registratie van een concert met Judith.

Als docent heeft ze sinds 1996 in haar woonplaats Amersfoort een privélespraktijk, waarin ze lesgeeft aan zowel kinderen als volwassen, beginners en gevorderden. Veel van haar leerlingen zijn aktief in kamermuziekensembles en amateur symfonie-orkesten. Een aantal leerlingen wint geregeld prijzen op diverse concoursen. Daarnaast verzorgt Francien Post diverse workshops, jureert ze bij Het nationaal Fluitconcours en werkt ze als kamermuziek coach. Ook geeft ze voor de Nederlandse Fluit Academie van Emily Beynon, solo-fluitiste bij het Concertgebouw Orkest, les aan talentvolle kinderen tot 12 jaar.