Judith

Foto: Jelle Koopman
Foto: Jelle Koopman

 

 Judith Jamin (1968) studeerde harp bij Edward Witsenburg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Erika Waardenburg in Utrecht. Daarnaast volgde zij lessen bij Germaine Lorenzini (Lyon). Tevens nam zij deel aan masterclasses van Tatiana Tauer (Rusland) en Maria Graf (Duitsland).

Na haar studie is Judith zich vooral gaan toeleggen op het spelen van kamermuziek in velerlei bezettingen. Zij is een veelgevraagd harpiste bij diverse koren in het hele land. Daarnaast is zij verbonden aan Het Nederlands Begeleidingsorkest dat koorbegeleidingen door het hele land verzorgt. Ook als soliste is Judith regelmatig met dit orkest te horen.

Bijzonder en zeer onderhoudend is haar soloprogramma over de geschiedenis van de harp.. Tijdens dit programma bespeelt Judith verschillende harpen en wordt er een reis door de eeuwenoude geschiedenis van dit fascinerende instrument gemaakt.

Op pedagogisch gebied is Judith al ruim 25 jaar actief. Als docent is zij verbonden geweest aan diverse muziekscholen (Den Haag, Ridderkerk, Almere, Doetinchem en Amersfoort). In 2007 richtte zij DE HARPSCHUUR op en sindsdien weten harpisten van alle niveaus in Amersfoort, Leusden en verdere omstreken haar te vinden.